Власне виробництво вина
Невелике власне виробництво вин в Ясногородці дозволяє вкласти весь досвід, знання і душу нашого винороба в кожну партію прекрасного вина. Всі червоні вина ми витримуємо в дубових бочках не менше одного року, більшість білих робимо в легшій і свіжішій стилістиці.
Максимальна продуктивність 15000 пляшок на рік. Всі сорти білого винограду ростуть на нашому винограднику під Києвом, червоні в Одесі. Це Цитронний Магарача, Йоханнітер, Рислінг, Совіньйон блан, Каберне Совіньон, Одеський чорний, Піно нуар, Мерло.
Для того, щоб насолодитися витонченим смаком вишуканих вин не обов’язково спускатися в французькі винні погреби. Ми зібрали кращий досвід світових виноробів і запрошуємо на дегустацію в нашу маленьку затишну виноробню під Києвом. Наш сомельє – Артем Таран запропонує:
Сорта вин
Одеське чорне
Тихе сухе вино насиченого темно-рубінового кольору. У кожному ковтку відчувається стриманість чорної смородини і відчувається аромат спецій.
Каберне Совіньон
Сухе вино вишнево-червоного кольору. Збалансований післясмак з вираженими ягідно-фруктовими нотами.
Піно Нуар
М’яке червоне сухе вино прозоро-рубінового кольору. Почніть знайомство з аромату – соковитого, ягідного, з нотами вершків.
Мерло
Делікатне червоне сухе, з домінуючими тонами стиглих фруктів і ягід, зі злегка кавовим післясмаком.
Совіньон Блан
Сухе біле янтарно-жовтого кольору. З ароматом маракуї, агрусу і тонко вираженим цитрусовими тонами. Має приємну свіжість.
Ркацителі
Біле сухе з інтенсивним оригінальним ароматом. Смак свіжий, пряний з нотами зеленого яблука і аличі.